revben.

Mat igen!
Jag älskar ju att laga mat så idag har jag förberett inför en stressig vecka. Jag brukar viga min söndag till veckans mat och tvätt när jag vet att det kommer att bli tight med tid. Det som är bra med mina allergier är att vi måste planera och då är det enkelt att förbereda sig. Att jag dessutom gillar "riktig" mat och det lilla halvfabrikat jag tål är ingen höjdare så tar ju maten mer tid. Träningen är mitt andningsrum där jag kan med gott samvete stänga ut stressen, så för att hinna klämma in några pass då de alltid ligger 1830 innebär mycket planerande då jag MÅSTE äta före för annars dör jag!

Detta innebär att jag måste åka från jobbet allra senast 1630, för att hinna ta bussen hem, äta, byta om och hoppa på nästa buss innan kl 1750 åka till Sickla ca 20 min på bussen, träna, springa ut till busskuren, hinner oftast med den som går 1946 så hemma duschad ganska precis 2030 och det är sjukt sent att äta! och då måste jag dessutom hinna jobba lite till på kvällen för att jag gick så tidigt från jobbet.

Så idag har jag gjort revbensspjäll (för att värma upp inför julen) förberett kötfärs till paj, och ska göra köttgryta ikväll efter dagens träning.
_________________________________________________________________________________________

Så mina revben som är så jävla goda!
(skit på dig jantelag! mina revben är bäst!)

4 port

typ 2 kg tunna revben (då det istortsett bara är ben och inget kött på dessa)
Santa maria Grillkrydda


Santa maria Chili peppar

Marinad Allround på påse (santa maria)

Sätt ugnen på 200 grader.
(Ugnsgallret tar du ut innan)
___________________________________________________________________________________________

Medan ugnen blir varm penslar man på marinaden på båda sidor av revbenen och kryddar på grillkrydda(mkt!) och sist lite chili. Låt detta dra in medan ugnen blir varm(vi har en gammal skitugn som tar ca 20 min att bli varm så om du har en bra ugn som är snabb vänta ändå i 20 min så smaken hinner suga in sig lite)


Lägg folie på en ugnsplåt som får samla upp droppet från revbenen. (Vis av gamalt misstag det är ett helvete att rengöra ugnen om man glömmer plåten! tog ca 2 timmar!)


Placera plåten med folien längst nere i ugnen och revbenen på gallret i mitten. Det är viktigt att lägga revbenen så att de är böjda åt rätt håll. Lägger du böjen konkavt så blir det en skål som samlar fettet så lägg dem konvext så rinner det ner på plåten ist.


Hur länge de ska vara inne beror på hur bra ugn du har och hur stora de är men typ 45-60 min. MAn ser när de börjar vara rostade men skär i tjockaste delen och kolla om det närmast benet är rött eller "köttfärgat".



MUMMA!!


Idag serverar jag detta med sparris och harricuverts (hur fan stavas det?!) som jag kokat i vatten med lite citron i och sedan salt och olivolja på då de är klara.

Säg till om ni blir less på mina mattips, tycker det är skitkul att blogga om mat och säg till om ni testar så jag får veta vad ni tycker om "min" mat=)


Kommentarer
Postat av: Anna

Jag tycker allt du lagar ser smarrigt ut!! :D Jag har aldrig testat att göra revbensspjäll..måste nog prova!!



Kommer du ner nåt innan jul eller? KRAM

2010-11-14 @ 21:40:31
URL: http://cyberkaka.blogg.se/
Postat av: Jenny Ottosson

Tjo!



vi testade dina revben i fredags, sjukt goda! Kram Otto

2010-11-21 @ 09:19:06
URL: http://knoddffs.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0