Mera mat
Har ytterligare ett tips på god mat som tar en stund att göra men som är skitgott! HAr åter gjort om ett recept för att det ska gå ihop med mina allergier...
Örtkyckling med squash.
4 port
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta 4 små/2 stora Squash. Skala Squashen och riv dem grovt (har du inget bättre för dig kan du göra tagliateller av dem genom att skära med potatisskalaren alternativt om du är en GI hatare gör du vanlig pasta) lägg sqashen i ett durkslag, och salta lite och blanda så dras vattnet ut lättare, men passa så du inte tar för mkt salt... Sätt durkslaget i diskhon så det kan droppa. Torka upp ev spill då det är ett h-vete att torka bort squash om det hinner torka fast. Händerna blir gröna och jävliga lättast är det att tvätta bort med kallt vatten och diskmedel eller använd plasthandskar så slipper du gröna naglar....

Ta 4 kyckling filéer in i micron på upptining lagom så att de precis går att skära men inte är tinade då är det lättast att få bra bitar. Skiva upp filéerna i bitar (tänk korvstroganoff så blir det en bra storlek)

Olja i en stor glasform och lägg ner bitarna i den, salta och peppra och rör om.
Ta en matberedare och lägg i:
1 kruka basilika
1/2 kruka persilja
50g parmesan
ca 1 dl solroskärnor (för de som inte är nötallergiker kan ju valnötskärnor vara gott men vad vet jag...)
1 vitlöks klyfta

Kör ihop detta till en smulig massa. Häll över detta i en skål, salta lite och blanda i 4 dl Creme freche (Det måste vara fet CF annars skär sig alltihopa i ugnen)

Bred den gröna geggan över kycklingen.
Och hupp in i ugnen i ca 1 timma. Rör om då och då.
När kyklingen är ca 5 minuter bort så river du skalet på en citron (passa det vita det smakar skit) ner i sen stor skål, häll på 1 msk olivolja.

Ta en djuptallrik och pressa citronsaften i den så kan man lätt plocka bort alla kärnor.

Pressa ut det sista av vattnet ur squashen innan du blandar ner den i skålen och häller citronsaften över. Blanda väl och smaka av om du vill ha mer salt.


Det blir lätt bränt i kanterna, speciellt om man har en skitugn ta då försiktigt så du slipper bränd smak...

Det ser ut lite som kräks men är jättegott!
Örtkyckling med squash.
4 port
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta 4 små/2 stora Squash. Skala Squashen och riv dem grovt (har du inget bättre för dig kan du göra tagliateller av dem genom att skära med potatisskalaren alternativt om du är en GI hatare gör du vanlig pasta) lägg sqashen i ett durkslag, och salta lite och blanda så dras vattnet ut lättare, men passa så du inte tar för mkt salt... Sätt durkslaget i diskhon så det kan droppa. Torka upp ev spill då det är ett h-vete att torka bort squash om det hinner torka fast. Händerna blir gröna och jävliga lättast är det att tvätta bort med kallt vatten och diskmedel eller använd plasthandskar så slipper du gröna naglar....

Ta 4 kyckling filéer in i micron på upptining lagom så att de precis går att skära men inte är tinade då är det lättast att få bra bitar. Skiva upp filéerna i bitar (tänk korvstroganoff så blir det en bra storlek)

Olja i en stor glasform och lägg ner bitarna i den, salta och peppra och rör om.
Ta en matberedare och lägg i:
1 kruka basilika
1/2 kruka persilja
50g parmesan
ca 1 dl solroskärnor (för de som inte är nötallergiker kan ju valnötskärnor vara gott men vad vet jag...)
1 vitlöks klyfta

Kör ihop detta till en smulig massa. Häll över detta i en skål, salta lite och blanda i 4 dl Creme freche (Det måste vara fet CF annars skär sig alltihopa i ugnen)

Bred den gröna geggan över kycklingen.

Och hupp in i ugnen i ca 1 timma. Rör om då och då.
När kyklingen är ca 5 minuter bort så river du skalet på en citron (passa det vita det smakar skit) ner i sen stor skål, häll på 1 msk olivolja.

Ta en djuptallrik och pressa citronsaften i den så kan man lätt plocka bort alla kärnor.

Pressa ut det sista av vattnet ur squashen innan du blandar ner den i skålen och häller citronsaften över. Blanda väl och smaka av om du vill ha mer salt.


Det blir lätt bränt i kanterna, speciellt om man har en skitugn ta då försiktigt så du slipper bränd smak...

Det ser ut lite som kräks men är jättegott!
Kommentarer
Postat av: Emi
Men alltså, en timme? Är du säker? Låter mer som en halvtimmesrätt to me. Blir inte frysta kycklingfiléerna torra efter en hel timme i ugnen?
Postat av: annapanna
nope inte ett dugg torra, men det beror kanske på hur bra ugn man har... vår suger så det är kanske därför...
Trackback